Van pénz az oktatásban, ha kell, elkészült a felcsúti “csodaiskola”

Megosztás

Csak jó helyen kell lenni jó időben, illetve az iskolának kell a megfelelő településen lenni. Nagy meglepetésre az intézmény Felcsúton található, amely hatalmas fejlesztésekben részesült, az okosépületet pedig Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége építette.

Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit bármi áron is el kell érnünk…

– olvasható a mottó a felcsúti iskola honlapján.

Ugyanitt egy korábbi írás és néhány fotót is találunk arról, hogy többéves álom válik valósággá, amikor „állami beruházásban épül a tizenhat tantermes, felszereltségében is igen korszerű új általános iskola. A tizenhat tanterem és a nagy tornacsarnok mellett felszerelt szertárak, foglalkoztatók, főzőkonyha, ebédlő, számos kiszolgáló részleg készül az intézménybe, s a 21. századi színvonalú okosiskolai elemek szolgálják a korszerű oktatási igényeket.”

A felcsúti álom meg is valósult. Hadházy Ákos tett ki néhány fotót a Facebookra a szerinte „kacsalábon forgó, 16 tantermes, padlófűtéses, légkondis, lelátós tornatermes” iskoláról.

Az 1800 lakosú faluban 600 gyerekre tervezték az új iskolát.

Mint Hadházy írja, ez egy „újabb bizonyíték, hogy a sorosista brüsszelita libsibolsik csak kárognak, amikor a beruházások leállítását és a megszorításokat emlegetik. Egy kis 1500 lelkes faluban is ekkora fejlesztések vannak tehát, akkor mi a baj?” Igaz, megjegyzi azt is, hogy például a sokkal nagyobb Szadán az aláírt szerződés ellenére nem indul el az ottani iskola építése.

A felcsúti iskolát a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, helyi székhelyű FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. építi, eredetileg nettó 4 milliárd 549 millió forintos büdzséből. Mint írtuk, ez némileg mintha módosult volna, az viszont biztos, hogy pár napja a központi költségvetés Gazdaság-újraindítási Alap fejezetéből a kormány 264 millió forintot biztosított az Endresz György Általános Iskola ingóságainak a beszerzésére. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek